Social Media: van last naar lust
Gratis inspiratiemails!

Vind jij het leuk om regelmatig een mailtje van me te ontvangen ter inspiratie en met de laatste trends, tips en inzichten op het gebied van online profilering?

Vul onderstaande dan in:

3 spotgoedkope tips voor een rijke kerst

Stromen ze bij jou ook alweer binnen? De appjes, de video’s, posts en misschien zelfs nog wat ouderwetse kerstkaarten. Wat er voorgedrukt op staat, kun je wel raden.

Wat is het probleem? Het is toch goed bedoeld?

Zeker. Maar ik zou zo graag iets concreters willen wensen aan velen van ons.
Namelijk: meer rust en balans in ons jachtige leven. Ik geef toe dat dat ook een cliché is, maar toch.

Ik weet als geen ander hoe het is om het niet te ervaren. Hoe alleen en down je je kunt voelen, als alles op je af komt en je die rust niet kunt vinden.

Om te komen waar ik nu ben, legde ik een lange weg af. Ik bespaar je de ins en outs. Maar zo gelukkig als ik me nu voel, heeft ook met bewuste keuzes te maken. En het goede nieuws: het zijn allemaal keuzes die je niets kosten, niet ingewikkeld zijn en puur met inzicht en gedrag te maken hebben.

Daarom mijn kerstcadeau aan jou: drie gouden, concrete tips, die ook jou kunnen inspireren:

1. Zorg goed voor jezelf, snuif frisse lucht
Ga naar buiten. Wandel, fiets, loop hard of skate. Alleen of met de mensen die je lief zijn. Hoe vaak is al niet bewezen dat je het brein in een andere modus zet? Je komt op nieuwe ideeën, je laadt op, je voelt dat je leeft. Maak er een gewoonte van, al is het maar een half uur per dag. Eet lekker en gezond. Maak ruimte in je agenda voor de dingen waar je écht blij van wordt, van dansen tot tekenen of lezen.

2. Kies de juiste mensen om je heen
Neem voor zover mogelijk afscheid van zeurpieten en energievreters. Van degene die op alle slakken zout leggen, altijd achterdochtig zijn of alleen over zichzelf kunnen praten. Echt, ban ze uit je leven. Je knapt er zo van op. Maar ook: koester de vrienden en vriendinnen die jou wel energie geven! Die om je geven, belangstelling tonen. Hou ze in ere. Hou ze in je netwerk, in je vriendenkring.

3. Vraag hulp
Deze tip vraagt om verandering van mindset. In onze geïndividualiseerde samenleving denken we alles alleen te moeten doen. Zelf alles uitvogelen, onderzoeken en regelen. Ontdek eens wat een verademing het is als je zorgen kunt delen. Je hebt meer hulptroepen dan je misschien denkt. Maak er gebruik van.

Natuurlijk overkomen je ook dingen. Maar als ergens onderweg de druppel de emmer laat overlopen en het je te veel wordt, kijk dan eens waar je de regie wél over kunt nemen. Relativeer en doorbreek de vicieuze cirkel.

Ik wens iedereen daarom veel regie, gezonde keuzes en bovenal: rust en balans.
Heb jij ook zo je tips voor meer rust en balans in je hectische leven? Deel ze en inspireer anderen!

Liefs

#SimplySas


Terug naar blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *