Social Media: van last naar lust
Gratis inspiratiemails!

Vind jij het leuk om regelmatig een mailtje van me te ontvangen ter inspiratie en met de laatste trends, tips en inzichten op het gebied van online profilering?

Vul onderstaande dan in:

Bedankt LinkedIn, voor je energie!

Ik kwam vanochtend moeilijk uit bed, weinig energie, iets teveel gedaan deze week. Geen zin in de zakelijke afspraak die ik vandaag heb met iemand die ik niet ken. Meestal vind ik dat wel leuk, nieuwe mensen leren kennen, maar vandaag moet ik nog boodschappen doen, huis aan de kant ed ivm verjaardag van mijn zoon, vanaf 16:00 uur heb ik mijn huis vol met familie en vrienden #vrijmibo. Die afspraak komt eigenlijk niet uit…

Een afspraak met een onbekende?

Ja, dat gaat zo: Ik word uitgenodigd via LinkedIn door iemand die ik niet ken. Ik accepteer en stuur een bericht.

Ik: Bedankt René voor je uitnodiging! Kennen wij elkaar?

Hij: Nee, maar zag dat je reageerde op een artikel wat ik deelde. Wellicht een keer koffie?

Ik: Is goed, leuk! 1 februari om 10:00 uur bij Seats2meet.com?

Hij: Staat genoteerd!

Eerlijkheidshalve, dit doe ik niet bij iedere ongepersonaliseerde uitnodiging. Tuurlijk kijk ik eerst op zijn/haar profiel of ie wat raakvlakken met mijn vakgebied heeft.

Dus ik toch vanochtend mijn niet fitte lijf uit bed gesleurd en erheen. Altijd met nul verwachting, blanco, open minded, ‘we zien wel’. Mijn geijkte openingszin: ‘Hoi, ik ben Saskia, vertel, wie ben je, wat doe je en waarom?’ En, zoals dat vaker gaat, was het een superleuk gesprek! Hij is Business Director bij www.kennethsmit.com en we komen al gauw op onze gedeelde interesse, de psychologie achter het sales- en marketingproces (zie ook mijn vlog over Neuromarketing). Hij vertelt me wat een Insights practioner voor iemand en voor een team/bedrijf kan betekenen, ik vertel hem over hoe hij very simply zijn site en social media kan verbeteren. Na een uur nemen we afscheid, heb zo’n vermoeden dat we elkaar nog wel eens zien en we elkaar verder kunnen helpen.

Enfin, met een chagrijnig gezicht reed ik erheen, met een glimlach op mijn gezicht reed ik terug. Fluitend de boodschappen gedaan, thuis gekomen en met de stofzuiger gedanst en het is nu 13:00 uur en Saskia is al helemaal klaar voor de borrel en heeft er zelfs zin in. Sterker nog, ik denk dat ik nog even een uurtje ga rennen.

Bedankt LinkedIn (en René), voor je energie! Fijn weekend allemaal!

PS: Hoe ga jij om met uitnodigingen van onbekende?


Terug naar blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *