Social Media: van last naar lust
Gratis inspiratiemails!

Vind jij het leuk om regelmatig een mailtje van me te ontvangen ter inspiratie en met de laatste trends, tips en inzichten op het gebied van online profilering?

Vul onderstaande dan in:

Van Waalzeik naar Waalrijk

Ik wil het hebben over Waalwijk. En over Waalwijkers. Dat Waalwijkers beroepszeikerds zijn. Constant benoemen wat er niet goed gaat. Met alle gevolgen voor het lokaal moraal en de energie. Maar het goede nieuws is: het werkt ook andersom!

Ik generaliseer natuurlijk als ik roep dat Waalwijkers zeikerds zijn. Maar het is nu eenmaal zo dat de zeikerds vaker een podium krijgen dan opportunisten. Waarom laten wij dat toch toe?

Als 21-jarig en hevig verliefd meisje verhuisde ik in 1996 van een pittoresk Limburgs dorpje naar de stad Waalwijk (jaja, Waalwijk is een stad). Ik was gelukkig. Voor het eerst op eigen benen, meteen een leuke baan bij de mooiste modezaak van Waalwijk, heavy user van de horecagelegenheden en al gauw een druk sociaal leven. Nu, ruim 20 jaar later, lijkt het wel Soddom en Gomorra.

Waalwijk.TV
Lijkt. Maar dat is het niet. Toch? Nee! Ik vind van niet. Tuurlijk hoor je geklaag over het centrum, over de leegstand en dat het parkeren zo duur is. En tuurlijk verkeren veel Waalwijkse ondernemers in slecht weer. Maar is het niet van cruciaal belang dat je als ondernemer ook ‘onderneemt’? Dat je niet achterover hangt en alleen maar zeurt dat het digitaal tijdperk je klanten kost, maar dat je iets bedenkt om juist gebruik te maken van de nieuwe technologische ontwikkelingen? Zodat jij én je klant er voordeel van hebben? Zijn de sociale media met alle online (koop)mogelijkheden een last of een lust? Waalwijk.TV heeft er zelfs een reeks afleveringen aan gewijd.

In deze afleveringen zie je hoe de Waalwijkse ondernemers zelf over de ontwikkelingen in ons centrum denken. Zoals Hans van Dijk van Van Dijk Mode, die in onderstaande video aangeeft dat iedereen maar eens letterlijk zijn eigen stoepje moet schrobben.

Marloes en Rolf Platt van Juwelier Puur zeggen in dit filmpje dat wij als Waalwijkers meer sámen moeten doen. En Geert de Rooij van de Rabobank maakt duidelijk in deze video dat ondernemers moeten inspelen op het veranderende gedrag van de consument. Ik word er in ieder geval blij van als ik met deze mensen praat. Het werkt dus ook andersom. Als je naar de opportunisten luistert, draagt dat positief bij aan het lokaal moraal en de energie. Geen Soddom en Gomorra dus.

Ondernemersdag
Er zijn in Waalwijk nog meer bedrijven die ik erg waardeer voor hun ondernemerschap. Die hun best doen om Waalzeik te transformeren naar Waalrijk. Bijvoorbeeld Zoutewelle Accountants en Silver Advocaten die eind vorig jaar een ondernemersdag organiseerde. “Waarom organiseer je dit?” werd Michel Zoutewelle bij aanvang op het podium in De Leest gevraagd. Mijn hartje maakte een vreugdesprong toen hij antwoordde: “Ik wil bedrijven vooruit helpen, met het delen van kennis en inspiratie, en ze vooral ook gewoon een gezellige avond bezorgen.” Hij meende het en ik herkende het. Geen verkapt verkooppraatje. Wel interessante workshops, lekker eten, een zeer amusant toneelstuk en ten slotte uiteraard een gezellige borrel en de gelegenheid om te netwerken. Onbedoeld ging ik veel te laat, iets aangeschoten, veel leuke nieuwe connecties en drie klanten rijker naar huis. Waalzeikrijk.

Netwerken
Binnenkort is er weer zo’n Business Event op 7 maart 2017. Georganiseerd door Business Plus de Langstraat.  Deze club wil ook de ondernemers in de regio vooruit helpen. Het thema van dit event is Netwerken. Want zonder netwerk, geen werk. Naast lokale topondernemers komt ook oud-bokser en geslaagd zakenman Arnold Vanderlyde vertellen over de geheimen van hun succes. En weet je wel dat netwerken belangrijk is, maar vind je het nog steeds ongemakkelijk of moeilijk? Je krijgt ook een Masterclass Netwerken van Jochem Klijn dus je gaat met een bak aan kennis en inspiratie naar huis. Alle ondernemers uit de Langstraat zijn welkom en het is nog gratis ook! Voor de Waalzeikerds onder ons:)

 

Even zonder gein. Ik woon nog steeds heel graag in Waalwijk. En net als bovenstaande bedrijven probeer ook ik een steentje bij te dragen om mensen uit Waalwijk vooruit te helpen, met name op online gebied. Waalrijk heeft voor mij niets met geld te maken. Wel met groei, met positieve instelling(en) en met een rijkdom aan mooie bedrijven en ondernemende mensen in Waalwijk.

Ja, Waalwijk is heel rijk.

Kent iemand nog een goed voorbeeld dat bijdraagt aan Waalrijk?


Terug naar blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *